Beşiktaş Şampiyonluğu Aldı!



Spor Toto Süper Lig 2015/2016 sezonunun şampiyonu Beşiktaş...
33. hafta maçında Osmanlıspor'u ağırlayan Kara Kartal, 21 ile 24'te Marcelo ve 48'de Gomez'in attığı gollerle sahadan 3-1 galip ayrıldı. Osmanlıspor'un tek sayısı 74'te Webo'dan geldi. Bu galibiyetle puanını 79'a yükselten Beşiktaş, şampiyonluğunu ilan etti. Bitiş düdüğünün ardından Vodafone Arena'da büyük sevinç yaşandı.
Son şampiyonluğunu 2009/2010 sezonunda alan Beşiktaş, 6 sezon sonra tekrar mutlu sona ulaştı. 14. şampiyonluğa ulaşan Kara Kartal, önümüzdeki yıl 3. yıldızı takmak için mücadele edecek.
FİKRET ORMAN'IN İLK ŞAMPİYONLUĞU
Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, başkan olarak ilk kez şampiyonluk sevinci yaşadı. Siyah-beyazlı takım, 2012 yılından beri kulübü yöneten Orman'ın 5. görev yılında şampiyonluk kupasını müzesine götürdü. Beşiktaş Kulübü'nün yapılacak olağan seçimli genel kurulunda tek aday olarak giren Orman, üçüncü dönemine şampiyonlukla başlıyor.

ŞENOL GÜNEŞ'İN TARİHİ GÜNÜ
Türk futbolunun en tecrübeli teknik direktörlerinden Şenol Güneş, Süper Lig kariyerindeki ilk şampiyonluğu Beşiktaş ile yaşadı. Teknik direktörlük kariyerine 1988-1989 sezonunda Trazonspor ile başlayan 63 yaşındaki Güneş, Türkiye'nin en üst düzey liginde bordo-mavili takımın yanı sıra Boluspor, Antalyaspor, Sakaryaspor, Bursaspor ve Beşiktaş'ı çalıştırdı. Siyah-beyazlı ekibin şampiyonluk ipini göğüslemesi halinde tecrübeli teknik adamın, uzun kariyerindeki şampiyonluk hasreti sona erdi.

İLK KEZ KUPAYI KALDIRACAKLAR
Beşiktaş'ta futbolcuların neredeyse tamamı ligi zirvede tamamlamaları halinde Süper Lig'de ilk kez şampiyonluk kupasını kaldıracak. Siyah-beyazlı ekibin 2008-2009 sezonunda elde ettiği şampiyonluğun kadrosunda bulunan Necip Uysal ve Serdar Kurtuluş dışındaki tüm futbolcular, kariyerlerindeki ilk Süper Lig şampiyonluğu madalyasını alacak.

6. KEZ ŞAMPİYONLAR LİGİ'NDE
Beşiktaş, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 6. kez gruplarda mücadele etmeye hak kazandı. Siyah-beyazlı takım, 1997-1998, 2000-2001, 2003-2004, 2007-2008 ve 2009-2010 sezonlarında Şampiyonlar Ligi'nde yer aldı. Beşiktaş, 6 sezon aradan sonra Avrupa futbolunun bir numaralı organizasyonunda boy gösterecek.

KASASI DOLACAK
Beşiktaş, önemli miktarda para ödülünü kasasına koyacak. Süper Lig'de mücadele ettiği için lige giriş parası alan, elde ettiği galibiyet ve beraberliklerden performans primleri kazanan siyah-beyazlı takım, ayrıca kazanacağı şampiyonluk ve toplamda ulaştığı şampiyonluk sayısına göre de prim elde edecek. UEFA Şampiyonlar Ligi'ne gelecek sezon doğrudan katılacağı için UEFA'dan gelir kazanacak olan Beşiktaş, lisanslı ürün satışlarıyla birlikte kasasına koyacağı para 150 milyon lirayı aşacak.

STAT TAMAMEN DOLDU
Beşiktaş'ın şampiyonluk için sahaya çıktığı Osmanlıspor maçına siyah-beyazlı taraftarlar yoğun ilgi gösterdi. Karşılaşmadan saatler önce Beşiktaş Köyiçi ve stat etrafında toplanmaya başlayan taraflarlar, meşaleler yakıp, şampiyonluk şarkıları söyleyerek eğlendi. Taraftarlar, 41 bin 903 kişi kapasiteli yeni statları Vodafone Arena'nın tribünlerini tamamen doldurarak takımlarını coşkulu bir şekilde destekledi. Siyah-beyazlı takım, bu statta oynadığı Bursaspor ve Kayserispor maçlarını da dolu tribünler karşısında oynamıştı. Bu arada eski Beşiktaş Kulübü Başkanı Serdar Bilgili'nin de izlediği maçtan önce siyah-beyazlı oyuncu Jose Sosa, ikiz kız bebekleriyle saha içinde poz verdi.


TRİBÜNDE DEV PANKART
Beşiktaşlı taraftarlar, maç başlamadan önce kapalı tribünde dev bir pankart açtı. Taraftarların açtığı bin 600 metrekarelik pankartta, kanatlarını açmış kartalın üzerinde futbolcular kupayla resmedildi. Pankartın üzerinde ayrıca "Şampiyon Kartal yazacağız" yazısına da yer verildi.

BEŞİKTAŞ: 3 - OSMANLISPOR: 1


STAT: Vodafone Arena
HAKEMLER: Cüneyt Çakır, Orkun Aktaş, Alpaslan Dedeş



BEŞİKTAŞ: Tolga Zengin, Beck, Marcelo, Tosic, İsmail Köybaşı, Hutchinson, Oğuzhan Özyakup (Dk. 75 Necip Uysal), Quaresma (Dk. 86 Cenk Tosun), Sosa, Gökhan Töre (Dk. 65 Kerim Frei), Gomez
OSMANLISPOR: Ahmet Şahin, Muhammed Bayır, Uğur Demirok, Szukala, Pinto, Mehmet Güven (Dk. 54 Erdal Kılıçaslan), Musa Çağıran, Lawal, Delarge (Dk. 54 Torje), Ndiaye, Rusescu (Dk. 61 Webo)



GOLLER: Dk. 21 ve 24 Marcelo, Dk. 48 Gomez (Beşiktaş), Dk. 73 Webo (Osmanlıspor)
SARI KARTLAR: Dk. 55 Rusescu, Dk. 88 Lawal (Osmanlıspor), Dk. 72 Oğuzhan Özyakup (Beşiktaş)



İLK YARIDAN POZİSYONLAR
7. dakikada Pinto'nun soldan kullandığı serbest atışta ceza alanı içinde boş pozisyonda topla buluşan Musa Çağıran, meşin yuvarlağı kötü bir kafa vuruşuyla auta gönderdi.
21. dakikada Gökhan Töre'nin sağdan kullandığı korner atışında ceza alanı içinde topla buluşan ve iyi yükselen Marcelo, meşin yuvarlağı kafayla filelere gönderdi ve takımını 1-0 öne geçirdi.
24. dakikada Beşiktaş, yine Marcelo'nun golüyle farkı 2'ye çıkardı. Gökhan Töre, bu sefer soldan korneri kullanırken, Osmanlıspor'un uzaklaştıramadığı topu ceza alanı içinde önünde bulan Marcelo, yerden düzgün vurarak meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu: 2-0
29. dakikada Oğuzhan Özyakup'un pasıyla sağ çaprazda topla buluşan Sosa, ceza alanı içinde sert vurdu ancak meşin yuvarlak üst direğe çarparak oyun alanına döndü. Osmanlıspor savunması daha sonra tehlikeyi uzaklaştırdı.
33. dakikada Ndiaye'nin pasında Beşiktaş savunmasının hamle yapamadığı topu alan Rusescu, ceza alanı içinde kaleci Tolga Zengin ile karşı karşıya kaldı. Bu oyuncunun şutunda, Tolga meşin yuvarlağa müdahale ederek gole izin vermedi.
41. dakikada Sosa'nın pasıyla sol çaprazda topla buluşan Quaresma, kaleci Ahmet Şahin'in kalesinden çıktığı pozisyonda kendine has vuruşlardan birini yaptı ancak meşin yuvarlak üst direğe çarparak auta gitti.



İKİNCİ YARIDAN POZİSYONLAR
48. dakikada Quaresma'nın pasıyla ceza alanı içinde sağ çaprazda topla buluşan Gomez, meşin yuvarlağı yerden filelere gönderdi: 3-0
69. dakikada Muhammed Bayır, sağdan ceza alanına girdiği anda altıpasın önündeki Ndiaye'yi gördü. Bu oyuncunun bekletmeden vuruşunda, meşin yuvarlak yandan auta gitti.
71. dakikada Ndiaye, bu sefer uzak mesafeden sert vurdu ancak meşin yuvarlak üstten auta çıktı.
73. dakikada Torje'nin sağdan kullandığı korner atışında, kaleci Tolga'nın uzaklaştıramadı topu önünde bulan Webo, rakibinden kurtardığı meşin yuvarlağı filelere göndererek farkı 2'ye indirdi: 3-1
83. dakikada ani gelişen Beşiktaş atağında, sağ çaprazda topu alan Sosa, ceza alanına girdiği anda sert vurdu ancak Musa Çağıran, meşin yuvarlağa ayak koydu. Topu tekrar önünde bulan Sosa'nın vuruşunda, meşin yuvarlak yandan auta gitti.

MAÇTAN NOTLAR
Spor Toto Süper Lig'in 33. haftasında Osmanlıspor'u 3-1 yenen Beşiktaş, 2015-2016 sezonunun şampiyonu oldu. Vodafone Arena'da taraftarı önünde oynadığı karşılaşmada rakibini Marcelo Guedes (2) ve Mario Gomez'in golleriyle mağlup eden siyah-beyazlı takım, sezonun bitimine bir hafta kala şampiyonluğunu ilan etti.


Süper Lig'de puanını 79'a çıkartarak en yakın takipçisi Fenerbahçe ile olan 6 puanlık farkı korumayı başaran Beşiktaş, 6 yıl aranın ardından mutlu sona ulaşırken, toplamda 14. şampiyonluğunu elde etti.



ŞAMPİYONLUK ŞARKILARI
İstanbul'da taraftarlarının önünde bu sezon son maçına çıkan Beşiktaş'ın ilk yarıyı 2-0 önde tamamlamasıyla şampiyonluk kutlamaları başladı.



Tribünlerde şampiyonluk şarkıları söyleyip, tezahüratlarda bulunan siyah-beyazlı taraftarlar, renkli görüntüler oluşturdu.



Siyah-beyazlı takımın 48. dakikada Mario Gomez ile skoru 3-0 yapmasının ardından stadın orta kesimindeki reklam panolarında "Şerefimizle Hakkımızla Şampiyon Beşiktaş" ifadelerine yer verildi.



Taraftarlar, maçın son bölümünde ise teknik direktör Şenol Güneş ve futbolculara sevgi gösterilerinde bulundu.



MARCELO'DAN 4 DAKİKADA 2 GOL
Brezilyalı futbolcu Marcelo Guedes, siyah-beyazlı formayla ilk gollerini Osmanlıspor'a attı.



Beşiktaş'ın devre arasında renklerine kattığı savunma oyuncusu, Osmanlıspor maçında 4 dakikada 2 kez topu filelere gönderdi.



Brezilyalı futbolcu, karşılaşmanın 21 ve 24. dakikalarında meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu.



FENERBAHÇE'YE GÖNDERME
Vodafone Arena'da Marcelo'nun attığı ikinci golden sonra yapılan anonsta "Kadıköy'den duyulmadı bir daha anons yapıyoruz" ifadeleri kullanıldı.



Beşiktaş Kulübünün resmi twitter hesabından da "İkinci golümüzün anonsu Kadıköy'den duyulmadığı için tekrarlandı" paylaşımı yapıldı.



Bu arada Beşiktaşlı tarftarlar, "Aziz Yıldırım şike yapsana" diye tezahüratta bulundu.

Güncel

Recent

Popular

Comment

Reklam Alanı